[super_sales_button]

studentenkamer2-620x350

Studenten en andere kamerhuurders  krijgen binnenkort een financiële meevaller. Waar studenten nu nog jaarlijks voor miljoenen euro’s aan bemiddelingskosten te veel betalen voor hun studentenkamer aan makelaars en bemiddelaars, wordt dit straks verboden. Bemiddelaars mogen dan ook voor kamers alleen aan of de huurder of de verhuurder kosten rekenen. Het wetsvoorstel met betrekking tot bemiddelingskosten is inmiddels door de ministerraad geaccepteerd. Nu ligt het voorstel bij de Raad van State, waarna de Tweede en Eerste Kamer een uiteindelijk besluit nemen over het voorstel. De voortekenen hiervan zijn echter gunstig.

De nieuwe wet is vooral bedoeld om de groep studenten en andere huurders met een wat kleiner budget tegemoet te komen en excessieve kosten voor deze groep uit te roeien. Daarnaast is het een stimulans voor verhuurders om zelf hun woning aan te bieden op internet en bemiddelaars helemaal te passeren.

Om op de hoogte te blijven van informatie over bemiddelingskosten en het terugvorderen hiervan, like je facebook.com/lvdol 

[super_sales_button]

Bron: http://www.telegraaf.nl/dft/geld/consument/23857179/__Kamerhuurder_goedkoper_uit__.html