View-Spaces-Herengracht-Amsterdam

[super_sales_button]

Makelaars en bemiddelaars blijven huurders onterecht dubbele bemiddelingskosten rekenen. Het doel van LVDO is om deze wanpraktijken te stoppen en onszelf overbodig te maken. Zo willen wij huurders tientallen miljoenen per jaar besparen en de markt voor huurwoningen voorgoed veranderen.

Middels het volgende stappenplan kunt u ervoor zorgen dat u in uw droomhuis kunt wonen zonder bemiddelingskosten of courtage te betalen.

1 Wees mondig

D meest eenvoudige oplossing is zeggen dat u geen bemiddelingskosten wilt betalen omdat u weet dat het illegaal is. Voor meer informatie over de wetten hierover kunt u hier klikken.  

2 Bewaar uw correspondentie

Als u ondanks de bemiddelingskosten toch een contract wil tekenen voor een woning, probeer dan elk contact met de makelaar goed te bwaren. Belangrijk is dat u kunt aantonen dat u het eerste contact heeft gelegd over een huis. Voer daarom altijd het contact via e-mail en niet via telefoon.

3 Vraag hulp aan uw jurist

Laat altijd een jurist of iemand met juridische kennis een blik werpen op uw contracten met zowel verhuurders als makelaars. Een jurist of juridisch bedrijf als LVDO kan aangeven wat uw kansen zijn op terugvorderen. 

4 Houd goed contact met de huisbaas

Uw huisbaas kan het beste bewijs geven voor het terugvorderen van bemiddelingskosten. U heeft een betere kans als uw huisbaas een particulier is.

[super_sales_button]

Bronnen:

https://www.onlyexpats.nl/advice/top-10-tips-for-renting-in-Holland

http://www.expatica.com/nl/housing/renting/Fair-rent-for-all-in-the-Netherlands_103709.html