Rechter geeft huurder vaker gelijk bij bemiddelingskosten

amsterdam

Alleen in Amsterdam al wordt het totale bedrag aan onterecht ¬†aan makelaars betaalde bemiddelingskosten op miljoenen euro’s geschat. Veel Amsterdamse huurders zijn hierdoor gedupeerd en hebben de mogelijkheid om hun bemiddelingskosten terug te vorderen. De rechtbank van Amsterdam heeft namelijk reeds verschillende zaken behandeld waarin bleek dat een makelaar fout zat en er onredelijk voordeel behaalde uit ‘geleverde diensten’.

Twee factoren bleken vooral van belang:

de eerste was dat huurders konden aantonen dat de makelaar ingehuurd was of in elk geval werkte voor de verhuurder.

Veel belangrijker in uitspraken blijkt echter dat de huurder kan aantonen dat hij het eerste contact met de makelaar heeft gelegd. Zo bleek een simpele mail waarin contact werd gelegd voor een eerste bezichtiging al een grote rol te spelen in het terugvorderen van de bemiddelingskosten. Daarom is het ontzettend zinvol voor huurders om altijd hun contact met makelaars per mail te voeren. Zo heb je de correspondentie altijd bij de hand en kan je het altijd terugvinden.

Om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bemiddelingskosten in Amsterdam en andere praktijken van makelaars kunt u facebook.com/lvdol liken!

Ook bemiddelingskosten terug? Klik hier!

LVDO_icons_noborder-03

Bronnen:

Uitspraak rechtbank Amsterdam

Uitspraak rechtbank Amsterdam 2

LVDORechter geeft huurder vaker gelijk bij bemiddelingskosten