• Onterecht betaalde bemiddelingskosten terugvragen

 • Binnen 5 minuten ingeschreven, dus geen tijd en moeite

 • No-cure no-pay, dus geen kosten

 • Nog nooit een zaak verloren

Terugvorderen is simpel én vrijblijvend bij LVDO

Bemiddelaars en makelaars mogen wettelijk maar aan één partij kosten rekenen voor hun diensten. In veel gevallen is dit de verhurende partij. Onterecht betaalde kosten kunnen worden teruggevraagd. LVDO heeft deze procedure al vaak succesvol doorlopen. Indien een bemiddelaar niet direct akkoord gaat kan de zaak voor de rechter komen. Deze doet dan uitspraak. Soortgelijke zaken zijn in het verleden vaak in het voordeel van huurders beslecht.

LVDO biedt een terugvordering van bemiddelingskosten aan op basis van “no-cure no-pay“. Wij voeren de volledige juridische procedure, indien nodig tot aan de rechter! Alleen als wij succesvol de kosten terugkrijgen, en dat is nog nooit mislukt, rekenen wij een fee van 30% * over het terugverkregen bedrag. Deze fee komt voort uit de investering in de rechtsgang en de arbeidsuren die horen bij een service op maat. Zo loopt u geen enkel risico en kost terugvorderen geen tijd!

Like onze Facebook-pagina via facebook.com/lvdol om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in onze strijd tegen deze onrechtvaardige praktijken, of deel LVDO via onderstaande button!

Deel LVDO-Legal!

* Mocht u een relatief laag bedrag aan bemiddelingskosten willen terugvorderen, dan brengen wij op no-cure no-pay basis een minimumbedrag van 200 euro in rekening. Dit is het minimale bedrag waarvoor wij de investeringen zoals de kosten van een rechtszaak kunnen betalen  Zo geldt het minimumbedrag ook als wij schikken voor een relatief laag bedrag. Voor hogere kosten geldt het 30% tarief op no-cure-no-pay basis. Voor huizen met hogere bemiddelingskosten schakelen makelaars namelijk vaker advocaten in om terugvorderen te voorkomen. Deze zaken zijn dus ingewikkelder en vereisen meer tijd en investeringen door LVDO.

Welke dingen zijn belangrijk bij terugvorderen?

Om makelaarskosten terug te vorderen is het belangrijk dat u het eerste contact heeft gelegd met de makelaar en op een specifieke woning heeft gereageerd die de makelaar heeft aangeboden op zijn website (dus geen zoekopdracht hebt gegeven aan de makelaar). Het is dus van belang dat u dat kunt aantonen door middel van e-mailcorrespondentie waaruit dat blijkt. Wanneer u een verklaring van uw verhuurder kunt bemachtigen waarin die aangeeft de makelaar een opdracht te hebben gegeven zou dat nog beter zijn.

Voor meer informatie over hoe u bemiddelingskosten kunt vermijden kunt u hier klikken.

Wie zijn wij?

Wij hebben deze site gemaakt omdat wij zelf (Thomas & Joost, click hier voor overzicht team) bemiddelingskosten hebben betaald. We vonden het z’n hoog bedrag voor wat de makelaar daadwerkelijk voor ons gedaan had, dat we op onderzoek uit zijn gegaan. Toen we erachter kwamen dat het helemaal  niet mocht, hebben we Loran gevraagd om ons te helpen bij het terugvorderen,  zelfs met zijn hulp bleek dat nog een heel karwei.

Niet iedereen heeft een vriend die jurist is. Daarom hebben we deze site gestart, zo kan iedereen makkelijk en kosten-efficiënt zijn onterecht betaalde bemiddelingskosten terug claimen!

Stap 1: Inschrijven

Het terugvorderen van bemiddelingskosten begint met het inschrijven bij LVDO. Op dat moment is de opdracht bevestigd en kunnen wij uw belangen behartigen in de zaak tegen de bemiddelaar. Ook worden de onderlinge voorwaarden overeengekomen. Het proces om de kosten terug te vorderen wordt dan in gang gezet en u hoeft verder niets te doen!

 Zelf doen? Reken dan op de volgende stappen

Wilt u zelf de bemiddelingskosten terugvragen? Dat kan, als u de procedure die LVDO zou doorlopen zelf doorloopt. Enige juridische kennis en slagkracht komt dan zeker van pas. Klik op onderstaande button om de vervolgstappen die ik moet doorlopen te zien.

Klik voor vervolgstappen

Direct bemiddelingskosten terug?

Bemiddelingskosten terugvorderen is eenvoudig, snel geregeld en gratis! LVDO werkt volgens een no-cure no-pay principe, alleen als LVDO uw kosten terugkrijgt, rekenen wij een fee van 30%. Dit maakt het terugvragen van bemiddelingskosten wel heel laagdrempelig. Trouwens, hadden we al gezegd dat we nog nooit een case hebben verloren? Begin direct via onderstaand formulier.


Persoonsgegevens

 • Voornaam

 • Achternaam

Adres (woning waarvan kosten teruggevorderd worden)

 • Postcode

 • Plaats

Email adres
@

Telefoonnummer

Transactiegegevens

 • Betaalde kosten (incl. BTW)

 • Betalingsdatum kosten

 • Naam bemiddelaar

 • Datum huurovereenkomst

 • Hoe heb je LVDO gevonden?

Context

Hoe heb je de woning gevonden? Wees zo gedetailleerd mogelijk!

Welke rol heeft het bemiddelingsbureau gespeeld?


Download algemene voorwaarden

Deel LVDO-Legal!

 Veelgestelde vragen

Rondom bemiddelingskosten heerst veel onduidelijkheid. Dit is precies waar bemiddelaars van proberen te profiteren. Hieronder staan een aantal veel voorkomende vragen beantwoord. Mocht uw vraag er niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op via onze contactpagina.

Je hebt een mooi huurhuis op het oog maar de makelaar vraagt bemiddelingskosten, wat nu?

Het beste is om de bemiddelingskosten gewoon te betalen, anders loop je het risico dat de makelaar het huis aan iemand anders vergeeft. Verzamel zo veel mogelijk bewijzen om zo het terug claimen zo makkelijk mogelijk te maken. Zorg ervoor dat je het moment dat je contact zoekt met de makelaar zwart op wit hebt, bijvoorbeeld over de mail ipv de telefoon en maak een screenshot van de online advertentie. Betaal nooit zonder betalingsbewijs zoals een factuur. Hoe meer bewijs hoe makkelijk het terug claimen van de bemiddelingskosten zal zijn.

Hoe zeker is het dat ik de bemiddelingskosten terugkrijg?

Alles hangt af van het bewijs dat we kunnen verzamelen. Als er veel correspondentie, een factuur, huurovereenkomst en dergelijke is, dan kunnen we de gang van zaken onderbouwen met bewijzen. Hoe meer bewijs hoe groter de kans dat we de kosten kunnen terugvorderen.

Hoe weet ik of ik onterechte bemiddelingskosten heb betaald?

Hierboven kun je drie vragen beantwoorden. Op basis van die vragen kunnen wij beoordelen of de makelaarskosten die je betaald hebt onterecht waren.

Hoe komt LVDO aan mijn adresgegevens?

LVDO gebruikt openbare bronnen om de huurmarkt in de gaten te houden. Op deze manier is het mogelijk dat wij u benaderd hebben om u te informeren over de mogelijkheid bemiddelingskosten terug te vragen. Wij geloven, dat als iedereen zich bewust is van zijn/haar rechten en plichten als huurder, verhuurder én bemiddelaar, dit tot een eerlijkere markt leidt.

Krijg ik een conflict met mijn huisbaas als ik kosten terugvraag?

Nee, in een zaak tussen u en uw bemiddelaar speelt uw huisbaas geen enkele rol. Verder kunnen teruggevorderde kosten op geen enkele wijze op uw huisbaas verhaald worden.

Wat doet LVDO met mijn persoonlijke gegevens?

LVDO gebruikt uw persoonlijke gegevens om namens u een juridische case te maken. Op geen enkele wijze worden persoonsgegevens door LVDO gebruikt of verspreid.

Waarom worden nog steeds bemiddelingskosten gerekend?

Het rekenen van bemiddelingskosten is niet strafbaar. Het is alleen zo dat de bemiddelingskosten ten onrechte aan twee partijen worden gerekend. Simpelweg denken veel bemiddelaars ermee weg te komen.

Wat moet ik regelen om de kosten terug te krijgen?

Het terugvragen van bemiddelingskosten is erg eenvoudig, als u samenwerkt met LVDO. Het aanmelden duurt slechts 5 minuten, daarna doet LVDO de rest. Natuurlijk zijn persoonsgegevens, gegevens over uw woning en de bemiddelaar belangrijk. Daarnaast is een duidelijk beeld van de context een sterke basis voor een waterdichte case. Denk bijvoorbeeld aan email-correspondentie tussen u en de bemiddelaar.

Kan ik ook zelf de kosten terugvragen?

Ja, in principe kan iedereen de kosten bij de bemiddelaar terugvragen. Het is hierbij belangrijk de geldende juridische procedures te volgen. Vaak schikken bemiddelaars pas in als er juridische actie dreigt. Kennis van zaken is hierbij dus van belang.

Hoeveel kost het terugvorderen van de kosten?

Voor u kost het terugvragen van de bemiddelingskosten helemaal niets. LVDO werkt volgens een no-cure no-pay principe. Pas als de zaak gewonnen is rekenen wij een fee van 30%. Voor ons kost het voeren van een zaak zo’n 5 uur. Als een zaak voor de rechter komt wordt dit snel meer. Ook deze kosten zijn volledig voor rekening van LVDO. Mocht u zelf een zaak willen aanvechten met uw bemiddelaar, reken dan op gemiddeld 5 uur tijd, plus tijd om u goed in de materie te verdiepen.

Hoe lang duurt het voordat ik de bemiddelingskosten ontvang?

Het is moeilijk een exacte duur van de procedure aan te geven. Nou zouden wij zelf ook niet tevreden zijn met een dergelijk antwoord, dus doen we toch een poging. LVDO streeft ernaar om alle zaken zo snel mogelijk uit te voeren. Voor een “normale” zaak staat ongeveer 8-12 weken. Mocht een zaak voor de rechter komen, kan dit langer duren. Natuurlijk houden wij u van alle stappen in het proces op de hoogte. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Tot hoeveel jaar terug kunnen kosten teruggevorderd worden?

Bemiddelingskosten kunnen tot 5 jaar na betalingsdatum worden teruggevorderd. Daarbij is de datum van het eerste verzoek tot terugvordering leidend.

Geldt terugvorderen ook voor studentenkamers?

Sinds mei 2014 is het ook voor kamers en etages verboden om dubbele bemiddelingskosten te rekenen. Kosten voor een kamer of etage die verhuurd is na die datum die verhuurd is in opdracht van de verhuurder, mogen niet in rekening worden gebracht bij de huurder.

Wat is een zelfstandige woning?

Een zelfstandige woning is een woning waar geen voorzieningen worden gedeeld met andere woningen. Voorbeelden van zelfstandige woningen zijn gezinswoningen, appartementen of flats. Een onzelfstandige woning is bijvoorbeeld een studentenkamer of een kamer bij een hospita.

Wanneer mogen bemiddelingskosten wel en niet gerekend worden?

Bemiddelingskosten mogen gerekend worden aan de opdrachtgever van een bemiddelingsopdracht. Vaak is dat de verhuurder, die huurders zoekt voor een woonruimte. Deze opdracht wordt aan een bemiddelaar gegeven, die dan de belangen van de verhuurder behartigt. Omdat de verhurende partij de opdracht tot de bemiddeling heeft gegeven, moet deze partij daar een vergoeding voor betalen. Het is in dit geval niet toegestaan ook de hurende partij kosten te rekenen. Als de hurende partij de opdrachtgever is, bijvoorbeeld in een zoekopdracht naar een geschikte woning, rekent de bemiddelaar de kosten aan de hurende partij. Doorgaans zijn alle woningen in het aanbod van een bemiddelaar of makelaar aangeboden in opdracht van de verhuurder. Heb je een woning gevonden in het aanbod van de bemiddelaar? Dan kan je de bemiddelingskosten waarschijnlijk terugvorderen.

Is uw vraag niet beantwoord? Stel hem hier direct aan LVDO

 Contact

Heeft u een vraag, opmerking of wilt u meer informatie? LVDO Legal is op diverse manieren te bereiken en staat altijd open voor uw input. Neem contact op, wij gaan graag met u in gesprek.

LVDO Legal
Postbus 1000
Box A6100
2260 BA Leidschendam
 06-46195663
info@lvdo-legal.nl

 • Naam (verplicht)

  Email Adres (verplicht)

  Onderwerp

 • Bericht

LVDOVastgoed – Bemiddelingskosten terugvorderen